Vinterplåtar för pool 2023 | Vattenbutiken
Vinterplåtar för Pool – Vårt erbjudande 2023!

Vinterplåtar för Pool – Vårt erbjudande 2023!

Nu börjar det att bli dags att stänga ner poolen inför vintern. Det bästa skyddet för din pool är så kallade vinterplåtar, vilka täcker över hela poolen och skyddar den från snöns tyngd.

Vi säljer poolplåtar med en "takhöjd" av 136 mm, så kallad TR 136, eftersom de klarar av att bära vikten av all eventuell snö under hela vintern. För Mellansverige är det den höjden man bör ha. 

Nu tar vi emot beställningar för höstens leveranser. Plåtarna kommer finnas tillgängliga för avhämtning hos våran butik i Arninge. Alternativt levererar vi dem direkt till er tomtgräns mot en extra kostnad.

Våra Paketerbjudanden - Billigast i Stockholm!

För pool 6x3 m:      7 st plåtar för 9,700 kr

För pool 7x3,5 m:   8 st plåtar för 12,595 kr

För pool 8x4 m:      9 st plåtar för 15,995 kr

För pool 10x5 m:    11 st plåtar för 21,995 kr

Lösa plåtar

3,4 meter:   1,395 kr styck

3,9 meter:   1,595 kr styck

4,4 meter:   1,795 kr styck

5,4 meter:   2,195 kr styck

Alla plåtarna är 960 mm breda oavsett längd och varje individuell plåt täcker 930 mm av poolens bredd. De sista 30 mm ska överlappar nästa plåt för att "låsa fast" dem i varandra. 

Poolplåtarnas mått på 960 mm

Att Beställa vinterplåt för pool

- Beställningar tas emot via telefon, mail eller i butiken.
- Betalning sker i butik (kort eller kontant) vid avhämtning, eller mot förskottsfaktura vid hemkörning.

Vi kan erbjuda er hemleverans till tomtgräns till följande priser:

Adresser upp till 25 km från vårt lager kostar 1,995 kr
Adresser upp till 50 km från vårt lager kostar 2,995 kr

För ytterligare längre resväg begär offert vid beställning.

För alla leveranser som kräver transport via en bilfärja tillkommer 1000 kr oavsett avstånd till kund.

Några tips på vägen…

När det blir dags att lägga på plåtarna rekommenderar vi att ni skyddar poolsargen från belastning eller kosmetiska skador med hjälp av en enkel ram. Det lättaste alternativet är att använda vanliga byggreglar runt om poolen. OBS! Kom ihåg att välja en regel (eller annan ram) som är högre än sargen, annars riskerar den fortfarande att ta skada.

Vi rekommenderar också att man tar bort den vanliga sommartäckningen innan plåtarna lyfts på plats. Om möjligt är det ett bra tillfälle att rengöra skyddet ordentligt från eventuellt skräp och/eller belägg som bildats under sommaren. Lägg sedan undan det på en skyddad plats fram tills nästa säsong. Ju noggrannare man kan vara med rengöringen och förvaringen av sommartäckningen desto längre håller den sig fräsch och hel.

Montering av vinterplåtar för pool

Efter poolvattnet och all utrustning är förberedda för vintersäsongen är det dags att lägga plåtarna på plats. Många frågar om man måste skruva fast plåtarna? Svaret är Nej, Nej, Nej!

Plåtarna är behandlade med ett belägg av rostskydd som tar skada om man gör hål i dem. Området kring eventuella skruvar kommer därför rosta och förkorta livslängden på plåtarna som annars kan klara många säsonger utan problem.

Tack vare sin design och vikt så ”låser” sig plåtarna fast i varandra när de lyfts på plats, så länge ändarna läggs omlott. Vikten av vinterplåten i sig själv är rätt stor – redan på en 3 x 6 m stor pool – så det är väldigt sällsynt att de rör sig även utan förankring.

Är poolens läge väldigt utsatt för väder och vind kan man antingen lägga några vikter ovanpå plåten eller ännu bättre använda billiga spännband avsedda för lastsurrning. Om banden fästs längs med eller tvärs över plåtarna och förankras på lämpligt sätt ska det mycket till för att plåtarna ska flytta på sig ens i det mest utsatta av lägen!

Glöm inte bort att köpa & lägg på vinterplåtarna i tid

Efter plåtarna är på plats rekommenderar vi också att man skruvar ihop en ram av regelvirke ca 125-140mm högt längs med långsidorna för att täcka öppningarna. Det förhindrar löv, och annat skräp från att ta sig in under plåtarna och ner i poolen. För den här konstruktionen kan man använda ett klenare virke än till ramen under plåten eftersom den inte kommer utsättas för någon större belastning. OBS! kom dock ihåg att inte använda tryckimpregnerat virke då det missfärgar plåtarna.

Vinterplåtarnas vikt

Vi får ibland frågor kring hur mycket plåtarna väger? Orkar man lyfta och köra hem dem själv? Hur mycket måste släpvagnen klarar av i vikt?

Här är en liten lathund för att få en uppfattning om vikten.

Plåten väger till att börja med 8.4 kg/m2.

Plåt-längd          Yta m2/Plåt           Vikt / Plåt

3,4 m                  3,3 m2                    28 kg

3,9 m                  3,75 m2                  32 kg

4,4 m                  4,2 m2                    36 kg

5,4 m                  5,2 m2                    44 kgLycka till med plåtarna! Ha en trevlig vinter, så hörs vi till våren om ni har frågor eller behöver produkter för att starta upp poolen efter vintervilan.

Omnämnda produkter

Kommentarer

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Inga kommentarer