Infraröd Bastu | Köp hos Vattenbutiken

Infraröd Bastu

Nyhet! Vattenbutiken kommer under 2023 börja sälja två modeller av infraröd bastu från Nordic Relax. Kontakta oss för mer information via email eller kom in och prata med personalen i vår butik i Arninge - I butiken har vi även ett demo exemplar!

Nordic Relax

Vad är infraröd strålning?   

IR-strålning, infraröd strålning, är osynliga ljusstrålar som vi vanligen får från solen. Till skillnad från UV-strålar är dessa helt ofarliga. Så ofarliga att de används inom sjukvården, bland annat för att värma nyfödda barn. Infraröd värme är en form av energi som värmer objektet direkt, istället för att värma omgivningen kring objektet.

IR-Bastu

Vad är en infraröd bastu?

I en infraröd bastu bastar man i behaglig värme, vanligtvis mellan 30-60 grader jämfört med 70-100 grader i en traditionell bastu. Infrastrålarna värmer kroppen direkt, utan att värma upp omgivande luft likt en traditionell bastu. Ungefär 20% av IR-bastuns energi går åt att värma kabinen, de övriga 80% går åt att värma kroppen. En infraröd bastu ger kroppen en behaglig värme utan ansträngning. Den värms upp direkt och drar minimal energi. Modernt och miljövänligt!

Nordic Relax BastuVarför basta infrarött?

Den här listan kan göras lång. Använd en infraröd bastu för att boosta immunförsvaret, för att detoxa kroppen, för att reducera stress och få mer energi, för att sänka blodtrycket, för att göra dig till en bättre idrottare eller helt enkelt för att ge din kropp kärlek. 

I en infraröd bastu höjs kroppens kärntemperatur och antalet vita blodkroppar som ingår i kroppens immunförsvar ökar. Samtidigt utvidgas blodkärlen vilket kan förbättra hälsan och sänka högt blodtryck. Genom svettning kan gifter och slagg försvinna, endorfiner ökar och man får mer energi. Värmen gör underverk för huden som blir mjukare och mer elastisk samtidigt som kollagenproduktionen ökar. En infraröd bastu kan med fördel användas av personer med hudproblem såsom acne eller rosacea. Ökad blodcirkulation i kombination med värme lindrar nack-, rygg- och muskelsmärta och minskar risk för inflammerade och stela leder. På grund av detta har infraröd bastu sedan länge rekommenderats för smärtlindring.

Det finns alltså flera anledningar för dig att använda en infraröd bastu. Läs mer om hur en IR-bastu kan hjälpa dig på Nordic Relaxs hemsida, www.nordicrelax.se

Nordic Relax Exempel


Nordic Relaxs Sortiment

Nordic Relaxs bastuserie är tillverkad i obehandlad asp och har en ljus, luftig och nordisk prägel. Serien är utrustad med DR. FISCHER Vitae™
lampor, designade för hälsa och wellness. DR. FISCHER Vitae™ är fullspektrumlampor som ger den optimala och naturliga blandningen av IRA, B och C från 780 nanometer.

IR-A tränger ner djupt och når epidermis, dermis och subcutis, från överhud till underhud medan IR-B och C når hudens yta och skapar behaglig värme. Deras infraröda bastus finns i utförande för både en och två personer och i färgerna grått och svart. Ergonomiskt ryggstöd finns att köpa som tillval.

Färgterapi
 
Färgterapi & Musik

Färger påverkar oss på flera olika sätt, vårt humör, våra känslor och vår rumsuppfattning. Färger är en del av vårt uttryck och kan spegla vå personlighet. I Nordic Relaxs infraröda bastus kan du själv välja färg efter tycke och humör.

Du kan också njuta av din egen musik under tiden du bastar. Alla stängda infrakabiner är utrustade med bluetooth så att du enkelt kan koppla upp din telefon eller läsplatta och spela musiken du gillar.