Köp Pahlén Poolpump EcoVISE HV0,75kW på Vattenbutiken.se
22
EcoVISE HV75 0,75kW 1~230V 50Hz Poolpump
EcoVISE HV75 0,75kW 1~230V 50Hz Poolpump
Kvalitetsprodukt från Pahlén

EcoVISE HV75 0,75kW 1~230V 50Hz Poolpump

25495 kr / 19995 kr
Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning: 25495 kr

Poolpump EcoVISE en högeffektiv synkronmotor med tre justerbara varvtalslägen som ger tyst drift, är energieffektiv och ger en optimal filtrering. Inbyggd timerfunktion och kontrollpanel för varvtalsjustering.

Pumphus och pumphjul i optimal konstruktion för just pool, designad för att säkerställa bästa energieffektivitet och en tyst drift.

Mer information
Artnr: P117103
 
Lägg i kundvagnen
 • Produktinformation
  • EcoVISE - hybridpump från Pahlén, varvtalsstyrd, 30% effektivare


   EcoVISE erbjuder möjligheten att detaljstyra cirkulationshastigheten i poolens reningssystem. De tre förinställda driftlägena (Låg/Natt, Normal/Dagtid och Hög/Backspolning) för att pumpen kan arbeta både energieffektivare och tystare. Perfekt ifall en normalt poolpump exempelvis stör nattetid, och istället för att stänga av cirkulationen helt, så kan varvtalshastigheten sänkas vilket bidrar till lägre energi- och ljudnivå. 

   Idag så det cirkulationspumparna i poolanläggningen som är "energitjuvarna", då man normalt bygger välisolerade och vältäckta swimmingpooler idag, samt att uppvärmingskostnande har sjunkit markant med moderna luftvärmepumpar. Poolpumparna har dock oftast legat efter när det kommer till energieffektivitet. Ta till exempel en klassisk "en-hästars"-pump (1hK) som sitter i många pooler idag. Denna pump har en faktiskt strömförbrukning på runt 1kW och på en säsong så blir det en del pengar (24 timmar x 5 månaders drift = 3,600kWH). Med en varvtalsstyrd pump så kan man halvera denna kostnad. 

   Tillverkade av "hybridmaterial", så som brons, rostfritt stål och thermoplast

   VISE-pumparna är unika i materialutförandet: Pahlén har tagit vara på det bästa på marknaden och har tagit fram följande lösning: ett pumphus och pumphjul i kraftig bronslegering, drivaxel i rostfritt stål och förfilterhus i kraftig thermoplast. Detta ger rätt material på rätt ställen i pumpen, och som håller livslängden lång och priset lägre (än till exempel en pump helt i brons).

   Vridbart förfilterhus med kraftigt genomskinligt förfilterlock 

   En väldigt unik finess med VISE-serien är dess vridbara förfilterhus. I väldigt många fall så kommer inkommande vatten från "fel håll" nere i teknikrummet, vilket då kräver rördragningar och krökar i onödan, vilket också kan leda till kavitationer i pumpen. VISE-pumparna förfilterhus går att "skruva isär" och inkommande anslutning kan justeras i sju olika förutbestämda lägen för att bättre anpassa sig till inkommande vattenledning. 

   Förfilterhuset kommer med ett stort kraftigt förfilterlock i genomskinlig PC-plast. Ett nydesignat "vred" för att öppna och låsa förfilterlocket underlättar underhållet av tömning av förfilterkorgen på smuts.

   Nytt förbättrat pumphus i brons, 30% mer kapacitet

   VISE-serien har Pahlén nydesignade pumphus, helt tillverkat i brons. Tack vare den nya designen så levererar VISE-pumparna 30% mer vatten på samma motoreffekt som andra poolpumpar på marknaden. Detta medgör att man kan gå ner i storlek / motoreffekt på pumpen utan att tappa flöde i systemet, och detta håller framför allt elkostnaderna nere, och i dagsläget så är det ofta cirkulationspumparna som är energiboven i poolanläggningen.

   Energieffektiva och tystgående motorer

   Pahléns bronspumpar har alltid genom tiderna varit kända för sitt låga arbetsljud, och VISE-serien är inget undantag. Högpresterande motorer av högsta kvalité garanterar en lång livslängd och tystgående drift.

   HV75 lämpar sig till vattenvolymer upp till 100m3, och sandfilter med en diameter på 600mm.

   - Anslutningar - Sugsida 2" (R50) gänga, Trycksida 2" (R50) gänga.
   - Varvtalsstyrd cirkulationspump för bästa energiprestanda.
   - Dubbla bottenpluggar, ett i förfilterhuset och ett i pumphuset, för enkel tömning inför vintern.
   - Pumphus och pumphjul tillverkat i brons.
   - Pumpaxel av rostfritt syrafast stål.
   - Högklassiga motorer.
   - Justerbart förfilter i sju olika positioner.
   - Hög prestanda och låg energiförbrukning.
   - Tyst drift.
   - Certifierad och provad av tredje part.
   - Pahléns poolpumpar kommer alltid levererade utan elkabel.

   Klicka här för att öppna produktbladet för WaterVISE-pumparna från PahlénsAnvändarmanualen för denna produkt
   Reservdelslista för denna produkt
   Produktskiss för denna produkt

  • Leverans och frakt
  • Lagersaldo:
   5
   Leveranstid:
   Frakt:

  Mer från Pahlén

  35
  Marine Belysningspaket Premium 170VS RBG LED
  13995 kr (21500 kr)
  Köp!
  Info
  WaterVISE 1-fas Pumpar
  - Högeffektiv cirkulationspoolpump
  - 30% mer flöde / inmatad watt
  - Vridbart förf...
  fr. 11995 kr