Walter Advantage Ribbskydd | Köp hos Vattenbutiken
Poolskyddet delvis utrullat över en pool
Poolskyddet delvis utrullat över en pool
Poolskyddet i ljusgrått helt utrullat över en pool
Poolskyddet i antracit helt utrullat över en pool
Närbild på skyddets aluminiumprofiler
Veven till skyddet förs in i slutet på en aluminiumprofil
Närbild på skyddets hörn och spännband
två bilder på en man som öppnar och stänger poolskyddet
Ritning på alla skyddets komponenter

Walter Advantage Ribbskydd

Ett enkelt och snyggt poolskydd som säkert täcker över poolen när den inte används. Skyddet minskar också uppvärmningsbehovet och håller skräp borta från badvattnet. Varje panel är utbytbar och kan ersättas oberoende av varandra om en skada skulle uppstå. Advantage rullas upp med hjälp av en vev och rullas ut med hjälp av ett dragrep.

Vänligen välj önskad färg och storlek nedan.

Kontakta oss via mail om ni är intresserade av ett specialanpassat mått eller en färg som inte är tillgänglig här. Mer information
Artnr: P412861-r
 
 
Antal: 
 • Produktinformation
  • Lätthanterligt ribbskydd från franska Walter Piscine


   "Low-tech" men säkert och funktionellt

   Advantage Ribbskydd uppfyller säkerhetsstandarden för poolskydd (NF 90-308) och klarar en belastning på <90kg. Skyddet är konstruerat av slitstarka PVC-paneler (650g/m2) som bärs upp av ovala aluminiumribbor som vilar tvärs över poolens bredd när skyddet är utrullat. Tack vare sin form har de ovala ribborna en högre bärförmåga än t.ex. helt runda ribbor.

   Skyddet tillverkas som standard 40cm bredare och längre än poolens innermått så att duken och framför allt ribborna vilar på poolsargen omkring poolen. Det ger skyddet både en bättre, mer brett fördelad, bärförmåga om någon skulle ramla på det och minskar samtidigt mängden smuts som kan komma ner i vattnet.

   Hela skyddet dras spänt över polen och hålls på plats tack vare spännband som förankrats med pop-up sprintar i poolsargen på vardera kortsida. Ribbskydden kräver inga aluminiumskenor eller dylikt kring poolen, och har inte heller några slitagedelar som behöver bytas / smörjas / servas år efter år (förutom möjligtvis veven). 

   I PVC-panelerna så finns det ett flertal dräneringshål så att regnvatten kan ta sig ner i poolen och inte skapa "en pool på poolen". Smuts som lägger sig på skyddet har däremot ofta svårt att ta sig ner i dräneringshålen och spolas / borstas lätt av skyddet innan det rullas bort. 

   Hur Walter Poolskydd öppnas

   Lätt att öppna och stänga

   Spännbanden på en av Advantages kortsidor är utrustade med snabbspännen som enkelt öppnas när skyddet ska rullas bort och spänner fast det igen när poolen ska vara stängd.  Efter att spännbanden dragits ur snabbspännena så säts den medföjande veven in i den första ribban för att rulla undan skyddet. Likt en markisväv så rullas skyddet ihop när man roterar på veven.

   Viktigt att tänka på är att låta den långa tampen som sitter mitt på den första ribban att rullas in centrerad på skyddet. Det gör däremot inget om den flyter på poolen och blir blöt under öppningen. Lyft bara ut den resterande längden som är kvar i poolen när skyddet har rullats ihop helt och lägg den åt sidan. Medan skyddet är upprullat kan snabbspännarna också läggas åt sidan genom att lossa dem från sina pop-up förankringar. Då riskerar ingen att snubbla på dem.

   När poolen ska stängas igen behöver man inte använda veven. Istället tar man tampen och går till den motsatta kortsidan och drar hela skyddet mot sig. Då rullar det enkelt ut över poolen. När hela skyddet ligger utsträckt över poolen igen så sätter man tillbaka snabbspännerna, trär in spännbanden i dem, och drar åt ordentligt. 

   Enkelt att reparera ifall oturen skulle vara framme

   Tack vare att Walters poolskydd är tillverkade av separata PVC-paneler som träs in i aluminiumribbor så kan individuella sektioner bytas ut ifall man mot förmodan skulle få en skada på en panel eller ribba. Det ger både lägre reparationskostnader och är så pass enkelt att utföra att bytet kan göras själv utan utomstående hjälp.

   Lossa bara ändstycket från den eller de relevanta ribborna och dra loss det som ska bytas ut. Ersättningspanelen eller ribban förs sen in på samma plats och ändbiten sätts tillbaka. Sen är skyddet redo att användas som normalt igen! Spännbanden kan också ersättas på samma sätt. 

   Flera fina färger att välja mellan; matcha emot trallen eller kanske husfasaden?

   Antracitgrå, Blå, och Ljusgrå är standardval.
   Antracitgrå Blå Ljusgrå

   För köp via offert finns även färgerna: Brun, Sand, Grön, eller Mörkblå.
   Brun Sand Grön Mörkblå

   Den sandfärgade baksidan av dukarna (förutom Antracitgrå, Ljusgrå och Mörkblå) förhindrar missfärgning på fälgen.

   Specialanpassade storlekar som passar just din pool är tillgängliga

   Tack vare sin design går måtten på Evolution skydden att specialanpassa till andra poolformer utöver rektangulära pooler och kan kompletteras med trapptillägg vid behov. Vi kan leverera dessa skydd i princip alla storlekar, dock max 11 x 5m.

   Tre olika varianter av poolskyddet för olika poolformer


   Är du intresserad av ett specialanpassat mått eller en annan färg? Kontakta oss då via mail eller telefon för offert!


   Produktblad för Evolution RibbskyddAnvändarmanual för Evolution Ribbskydd
   Reservdelslista för skydden
   För Produktblad, Användarmanual och Reservdelslista klicka på ikonerna ovan.
  • Leverans och frakt
  • Lagersaldo:
   0
   Leveranstid:
   Frakt:

  Kampanjvara

  Kampanj:
  Antal:
  0
  Kampanjstart:
  Kampanjstopp:

  Mer från Walter