Köp Delphin Spa Spa Shock Aktivt Syre, granulat hos Vattenbutiken.se
Spa Shock Aktivt Syre, granulat, 1kg
Spa Shock Aktivt Syre, granulat, 1kg

Spa Shock Aktivt Syre, granulat, 1kg

326 kr
326 kr

Delphin Spa - "Köp fler, Spara Mer" kampanjen är tillbaka! Köp 4 men betala bara för 3 Delphin Spa artiklar. Upp till 25% rabatt! Vi bjuder på den billigaste varan.

Inga leveranser till Gotland pga. restriktioner i transport.

Spa Shock används till grunddesinfektion i kombination med Spa Shock Support/Algifix. Alternativt kan man använda Spa Shock för chockbehandling utöver en kontinuerlig desinfektion på klor- eller brombasis.

Mer information
Artnr: 4551001
 • Produktinformation
  • Spa Shock Aktivt Syre

   Aktivt syre kan användas både istället för klor och tillsammans med klor (läs mera om tillsammans med klor nedan). Aktivt syre är en mycket mild desinfektionsform som passar dem som tycker att klor är obehagligt. Aktivt syre kräver dock mera tillsyn än klor, pga sin mildhet, och man måste oftare tillsätta denna kemikalie för att bibehålla ett fräscht vatten. Dessutom så ska man tillsätta Spa Shock Suppot (skumfritt algmedel) varje vecka för att säkert hålla algblomning borta från badvattnet.

   Rekommenderade vattenvärden för poolvatten och spabadsvatten.

   Dosering

   Chockklorering och första dosen: 20g (ca. 4 teskedar) per 1000L vatten

   Efter varje användning av badet: 20g (ca. 4 teskedar) per 1000L vatten. Ca. 6 timmar efter en chockbehandling kan spabadet åter användas.

   För kontinuerlig desinfektion när badet inte används: 20-40g/vecka (ca. 4–8 teskedar) per 1000 liter vatten

   Utöver en grunddesinfektion med Spa Shock bör man regelbundet (varannan vecka) genomföra en chockbehandling med Spa Klor, granulat.


   Varför och när använder man Aktivt Syre?
   Aktivt Syre har flera använingsområden i spabadet:

   1) Som desinfektionsmedel:

   Aktivt Syre är ett populärt alternativ som desinfektionsmedel i spabad då denna kemikalier inte har samma distinkta lukt och smak som klorprodukter har. Är man dessutom överkänslig emot klor så är Aktivt Syre valet för dig. Att tänka på är att Aktivt Syre ska användas i samband med Spa Shock Support, för ytterligare skydd emot alger. Aktivt Syre är inte heller lika starkt som ex. klor så är det ännu viktigare att man har koll på badvattnets värden, för att undvika grumlighet och algtillväxt. Även ifall man endast kör med olika Aktivt Syre produkter, så rekommenderas det att man tillsätter Spa Klor, granulat, i allafall varannan vecka. Kloret som tillsätts är ur vattnet inom 24-48 timmar.

   2) Som "uppfräschare" av klorerat vatten:

   Även ifall man bara använder klor och/eller brom i spabadet så mår badvattnet bra av att få en behanding med Spa Shock, granulat, (Aktivt Syre) med jämna mellanrum. När klor och brom oxiderar (bryter ner smuts) så skapas restprodukter som kallas för kloraminer (bundet klor). Kloraminerna finns kvar i badvattnet och kan, ifall koncentrationerna blir för höga, leda till att badvattnet stinker klor, samt irriterar hud, slemhinnor och ögon. Man tillsätter då Aktivt Syre med jämna mellanrum då denna kemikalier "oxiderar tillbaka" delar av kloraminerna till fritt användbart klor igen, som återigen får möjligheten att desinfektera badvattnet. Genom att tillsätta Aktivt Syre så kan man alltså hålla sitt badvatten fräschare längre.

   Förvaring
   Blanda aldrig kemikalien torrt med andra kemikalier!
   Transpotera och lagra produkten utom räckhåll för barn, stående och i original-förpackningen, kallt och mörkt.

   Klicka här för att öppna Skötselguiden för Delphin SpabadskemikalierKlicka här för att öppna säkerhetsdatabladet för denna produkt.
   För att se skötselguiden eller säkerhetsdatabladet, vänligen klicka på ikonerna ovan.

  • Leverans och frakt
  • Lagersaldo:
   68
   Leveranstid:
   Frakt:

  Mer från Delphin Spa

  Spa Alkalinitet Up/Höjer, 1kg
  Delphin Spa - "Köp fler, Spara Mer" kampanjen är tillbaka! Köp 4 men betala bara f&...
  98 kr
  98 kr
  Spa Gel Cleaner
  Delphin Spa - "Köp fler, Spara Mer" kampanjen är tillbaka! Köp 4 men betala bara f&...
  235 kr
  235 kr
  Spa Foam Fighter, 1ltr
  Delphin Spa - "Köp fler, Spara Mer" kampanjen är tillbaka! Köp 4 men betala bara f&...
  325 kr
  325 kr
  Spa Brom Tabs 20g, 1kg
  Delphin Spa - "Köp fler, Spara Mer" kampanjen är tillbaka! Köp 4 men betala bara f&...
  599 kr
  599 kr