Köp Delphin Spa Shock Aktivt Syre, granulat - Vattenbutiken
32
Spa Shock Aktivt Syre, granulat, 1kg
Spa Shock Aktivt Syre, granulat, 1kg

Spa Shock Aktivt Syre, granulat, 1kg

395 kr / 269 kr
Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning: 269 kr

Inga leveranser till Gotland pga. restriktioner i transport.

Aktivt syre spa används för grunddesinfektion av spabad i kombination med Spa Shock Support/Algifix. Alternativt kan man använda Spa Shock för chockbehandling utöver en kontinuerlig desinfektion på klor- eller brombasis.

Mer information
Artnr: 4551001
 
Lägg i kundvagnen
 • Produktinformation
  • Spa Shock Aktivt Syre

   Aktivt syre för spa kan användas både istället för klor och tillsammans med klor (läs mer om tillsammans med klor nedan). Aktivt syre är en mycket mild desinfektionsform som passar dem som tycker att klor är obehagligt. Aktivt syre kräver dock mera tillsyn än klor, pga sin mildhet, och man måste oftare tillsätta denna kemikalie för att bibehålla ett fräscht vatten. Dessutom ska man tillsätta Spa Shock Support (skumfritt algmedel) varje vecka för att säkert hålla algblomning borta från badvattnet.

   Rekommenderade vattenvärden för poolvatten och spabadsvatten.

   Dosering av aktivt syre i spa

   Vid chockklorering och första dosen: tillsätt 20g (ca. 4 teskedar) aktivt syre per 1000L vatten

   Efter varje användning av badet: tillsätt 20g (ca. 4 teskedar) aktivt syre per 1000L vatten. Ca. 6 timmar efter en chockbehandling kan spabadet åter användas.

   För kontinuerlig desinfektion när badet inte används: tillsätt 20-40g aktivt syre/vecka (ca. 4–8 teskedar) per 1000 liter vatten

   Utöver en grunddesinfektion med Spa Shock Aktivt Syre bör man regelbundet (varannan vecka) genomföra en chockbehandling med Spa Klor, granulat.

   Varför och när använder man aktivt syre?

   Aktivt Syre har flera använingsområden i spabadet:

   1) Aktivt syre som desinfektionsmedel:

   Aktivt Syre är ett populärt alternativ som desinfektionsmedel i spabad då denna kemikalie inte har samma distinkta lukt och smak som klorprodukter har. Är man dessutom överkänslig emot klor så är Aktivt Syre valet för dig. Att tänka på är att Aktivt Syre ska användas i samband med Spa Shock Support, för ytterligare skydd mot alger. Aktivt Syre är inte heller lika starkt som ex. klor så är det ännu viktigare att man har koll på badvattnets värden, för att undvika grumlighet och algtillväxt. Även ifall man endast kör med olika aktivt syre-produkter, så rekommenderas det att man tillsätter Spa Klor, granulat, i alla fall varannan vecka. Kloret som tillsätts är ur vattnet inom 24-48 timmar.

   2) Aktivt syre som "uppfräschare" av klorerat vatten:

   Även ifall man bara använder klor och/eller brom i spabadet så mår badvattnet bra av att få en behandling med Spa Shock, granulat, (Aktivt Syre) med jämna mellanrum. När klor och brom oxiderar (bryter ner smuts) så skapas restprodukter som kallas för kloraminer (bundet klor). Kloraminerna finns kvar i badvattnet och kan, ifall koncentrationerna blir för höga, leda till att badvattnet stinker klor, samt irriterar hud, slemhinnor och ögon. Man tillsätter då Aktivt Syre med jämna mellanrum då denna kemikalier "oxiderar tillbaka" delar av kloraminerna till fritt användbart klor igen, som återigen får möjligheten att desinfektera badvattnet. Genom att tillsätta Aktivt Syre så kan man alltså hålla sitt badvatten fräschare längre.

   Förvaring av aktivt syre för spa

   Blanda aldrig Spa Chock aktivt syre torrt med andra kemikalier!
   Transportera och lagra produkten utom räckhåll för barn, stående och i originalförpackningen på en  kall och mörk plats.

   Klicka här för att öppna Skötselguiden för Delphin SpabadskemikalierKlicka här för att öppna säkerhetsdatabladet för denna produkt.
   För att se skötselguiden eller säkerhetsdatabladet vänligen klicka på ikonerna ovan.

  • Leverans och frakt
  • Lagersaldo:
   67
   Leveranstid:
   Frakt:

  Mer från Delphin Spa

  15
  Spa Gel Cleaner
  Inga leveranser till Gotland pga. restriktioner i transport.

  För ett skinande rent spabadk...
  199 kr (235 kr)
  Köp!
  Info
  12
  Spa Alkalinitet Up/Höjer, 1kg
  Alkalinitet Up hjälper dig att hålla pH-värdet stabilt i spabadsvattnet
  110 kr (125 kr)
  Köp!
  Info
  27
  Spa Shock Support/Algmedel
  Inga leveranser till Gotland pga. restriktioner i transport.

  Effektiv klorfri algdräpare! ...
  179 kr (245 kr)
  Köp!
  Info