Köp Delphin Spa Shock Aktivt Syre Tabs hos Vattenbutiken.se
Spa Shock Aktivt Syre Tabs 20g, 1kg
Spa Shock Aktivt Syre Tabs 20g, 1kg

Spa Shock Aktivt Syre Tabs 20g, 1kg

399 kr
399 kr
Spa Shock Aktivt Syre Tabs 20g är helt slut hos leverantören och kommer inte på lager igen resten av 2022. Spa Shock Aktivt Syre Granulat är samma produkt men i granulatform och kan användas istället vid behov.


Inga leveranser till Gotland pga. restriktioner i transport.

Spa Shock används till grunddesinfektion i kombination med Spa Shock Support/Algifix.

Mer information
Artnr: 4552001
 • Produktinformation
  • Spa Shock Aktivt Syre Tabs

   Aktivt syre kan användas både istället för klor och tillsammans med klor (läs mera om tillsammans med klor nedan). Aktivt syre är en mycket mild desinfektionsform som passar dem som tycker att klor är obehagligt. Aktivt syre kräver dock mera tillsyn än klor, pga sin mildhet, och man måste oftare tillsätta denna kemikalie för att bibehålla ett fräscht vatten. Dessutom så ska man tillsätta Spa Shock Suppot (skumfritt algmedel) varje vecka för att säkert hålla algblomning borta från badvattnet.

   Rekommenderade vattenvärden för poolvatten och spabadsvatten.

   Dosering
   Vid chockklorering och efter vattenbyte: tillsätt 1 tablett per 1000 L vatten.

   Efter varje bad: Chockklorera med följande dosering: 1 tablett per person och timme och 1000 L vatten. Vänta 6 timmar med att bada efter en chockbehandling.

   Om spabadet inte används på ett tag: tillsätt 1-2 tabletter per vecka (om du reser bort ett längre tid: använd Spa Klor Tabs i kombination i en Spa Klor/Brom doseringsflottör.)

   Utöver en grunddesinfektion med Spa Shock Tabs 20g bör man regelbundet genomföra en chockbehandling med Spa Klor, granulat, för ökad friskhet av vattnet.

   Varför och när använder man Aktivt Syre?
   Aktivt Syre har flera använingsområden i spabadet:

   1) Som desinfektionsmedel:

   Aktivt Syre är ett populärt alternativ som desinfektionsmedel i spabad då denna kemikalier inte har samma distinkta lukt och smak som klorprodukter har. Är man dessutom överkänslig emot klor så är Aktivt Syre valet för dig. Att tänka på är att Aktivt Syre ska användas i samband med Spa Shock Support, för ytterligare skydd emot alger. Aktivt Syre är inte heller lika starkt som ex. klor så är det ännu viktigare att man har koll på badvattnets värden, för att undvika grumlighet och algtillväxt. Även ifall man endast kör med olika Aktivt Syre produkter, så rekommenderas det att man tillsätter Spa Klor, granulat, i allafall varannan vecka. Kloret som tillsätts är ur vattnet inom 24-48 timmar.

   2) Som "uppfräschare" av klorerat vatten:

   Även ifall man bara använder klor och/eller brom i spabadet så mår badvattnet bra av att få en behanding med Spa Shock, granulat, (Aktivt Syre) med jämna mellanrum. När klor och brom oxiderar (bryter ner smuts) så skapas restprodukter som kallas för kloraminer (bundet klor). Kloraminerna finns kvar i badvattnet och kan, ifall koncentrationerna blir för höga, leda till att badvattnet stinker klor, samt irriterar hud, slemhinnor och ögon. Man tillsätter då Aktivt Syre med jämna mellanrum då denna kemikalier "oxiderar tillbaka" delar av kloraminerna till fritt användbart klor igen, som återigen får möjligheten att desinfektera badvattnet. Genom att tillsätta Aktivt Syre så kan man alltså hålla sitt badvatten fräschare längre.


   Förvaring
   Blanda aldrig kemikalien torrt med andra kemikalier!
   Transpotera och lagra produkten utom räckhåll för barn, stående och i original-förpackningen, kallt och mörkt.

   Innehåll
   Pentakaliumbis(peroximonosulfat)bis-(Sulfat) 1000mg/g.
   1000g med tabletter à 20g = 50st tabletter/förpackning.


   Klicka här för att öppna Skötselguiden för Delphin SpabadskemikalierKlicka här för att öppna säkerhetsdatabladet för denna produkt.
   För att se skötselguiden eller säkerhetsdatabladet, vänligen klicka på ikonerna ovan.

  • Leverans och frakt
  • Lagersaldo:
   -1
   Leveranstid:
   Frakt:

  Kampanjvara

  Mer från Delphin Spa

  33
  Spa Shock Aktivt Syre, granulat, 1kg
  Inga leveranser till Gotland pga. restriktioner i transport.

  Spa Shock används till grundd...
  219 kr (326 kr)
  326 kr
  32
  Spa Gel Cleaner
  Inga leveranser till Gotland pga. restriktioner i transport.

  För ett skinande rent spabadk...
  159 kr (235 kr)
  235 kr
  30
  Spa Hardness Up, 1kg
  Inga leveranser till Gotland pga. restriktioner i transport.

  Använd Hardness Up för a...
  75 kr (107 kr)
  107 kr