Rollenergy Lamelltäcke | Köp hos Vattenbutiken.se
Rollenergy Lamelltäcke
Rollenergy Lamelltäcke halvvägs öppnad i en pool med en trädgård i bakgrunden
Digital ritning av Rollenergy Lamelltäcke med en egenbyggd skyddsvägg
Digitala ritningar av skyddet med en egenbyggd skyddsväg vs säkerhetsväggen
Två bilder på säkerhetsväggen färdigmonterad i en pool (säljs separat)
Närbild på supportbalken i Grått & Vitt med matchande lameller
Exempel på skydd med PVC Lameller i Vitt, Grått, Beige, och Blått
Exempel på flera skydd med polykarbonat lameller i Svart Kristall
Polykarbonat lameller i Kristall, Blå Kristall, Grön Kristall, & Brun Kristall

Rollenergy Lamelltäcke

Det perfekta lamelltäcket för både nybyggda och redan färdiga pooler! Inget arbete på poolstommen behövs eftersom skyddet och motorn kan fästas på sargen med beslag.

Vänligen välj storlek och lameller nedan.

För ett skydd i de färger som inte är tillgängliga alternativ nedan, kontakta oss via mail eller telefon för mer information. Mer information
Artnr: CF-ROLL-r
 
 
Antal: 
 • Produktinformation
  • Rollenergy Lamellskydd 

   Rollenergy Evolution är ett automatiskt inbyggt lamelltäcke som är anpassat för alla typer av pooler. Tack vare att skyddet monteras inne i poolen så är det lätt att installera utan att poolens struktur behöver ändras. Skyddet består av 69 mm breda mycket fläckresistenta lameller som bildar ett täcke över poolytan. Lamellerna är fästa i en motordriven roller som monteras i vattnet längs med en av poolens kortsidor.

   Vid nybyggen går det att konstruera en egen barriär mellan skyddet och badmiljön. För färdiga pooler eller där en sådan konstruktion inte är möjlig går det istället att installera en säkerhetsvägg i PVC (säljs separat här). Balken som visas i bilderna ingår i priset och finns tillgänglig i vitt, grått, eller sandfärgad aluminium. Utrymmet mellan balken och poolsargen ovanför lamelltäcket ska av säkerhetsskäl täckas över för att skydda både personer som rör sig i poolomgivningen och mekaniken till lamelltäcket. För att göra det kan Ni antingen bygga en egen täckning – se produktbilderna för exempel – eller köpa ett färdiganpassat skydd av IPE-trä (säljs separat här). 
   Egenbyggd Skyddsvägg & Säkerhetsvägg  

   Lamellerna

   Lamellerna finns tillgängliga i två olika material - PVC och Polykarbonat. Båda varianterna uppfyller standard NF P 90-308 som avser den franska lagen om simbassäng säkerhet.

   PVC lamellerna är ogenomskinliga och det billigare alternativet. Rollenergys PVC lameller är tillgängligt i fyra olika färger*:
   Vit PVC  Beige PVC Grå PVCBlå PVC
   Vitt SandGråttBlått

   Polykarbonatlamellerna är transparenta och värmer poolvattnet genom att släppa igenom solljus. Jämfört med ett skydd i PVC höjer ett Polykarbonatskydd vattentemperaturen med flera grader. Rollenergys Polykarbonat lameller är tillgängligt i fem olika färger**:
   Kristall Polykarbonat Svart Polykarbonat Blå PolykarbonatGrön PolykarbonatBrun Polykarbonat

   KristallSvart KristallBlå KristallGrön KristallBrun Kristall

   Diskret

   Perfekt för både inom- och utomhuspooler, Rollenergy Evolution försvinner helt i sin grop när det är öppet och vilar på vattennivån när det är stängt. Att lamellerna finns i flera färger gör det möjligt att harmonisera skyddet i stil med poolens miljö. Även säkerhetsbalken är tillgänglig i tre färger: vitt, grått, och sand (vänligen lämna en kommentar om önskad färg vid order). 

   Bekvämt

   Med sin inbyggda motor gör Rollenergy momentet att öppna eller stänga Er pool enklare än någonsin. Öppna bara säkerhetslåsen och aktivera nyckelbrytaren så rullas lamellerna in eller ut av sig själva: ca 3 minuter för automatisk öppning eller stängning plus 30 sekunder för att låsa eller låsa upp säkerhetslåssystemet. Det är så lätt att Rollenergy kan öppnas och stängas av en ensam person!

   Systemet är programmerat så att det automatiskt stoppas om en onormal belastning upptäcks vid öppning eller stängning

   För en ännu enklare hantering går det att installera en Wi-Key fjärrkontrollbox (säljs separat här) så kan Ni sköta allt med en knapptryckning på distans. Kontrollboxen är lösenordsskyddad för att förhindra barn eller andra obehöriga från att öppna skyddet. 

   Energisparande

   Genom att täcka poolen när den inte används så förebygger Rollenergy avdunstningen av poolvattnet samtidigt som det hjälper till att bevara temperaturen och förhindrar att skräp så som löv och kvistar hamnar i poolen. Skyddet hjälper därför till med att spara på vatten, energi, och poolkemi. 

   Säkert

   Rollenergy uppfyller standard NF P 90-308 som avser den franska lagen om simbassäng säkerhet. Skyddet gör det möjligt att stänga poolen helt, vilket hindrar barn under 5 år från att komma åt den. För att hålla skyddet på plats när det är stängt monteras låsningssatser strax över vattenlinjen som förankrar lamellerna. Pushlock modellen av låsningssatser ingår vid köp av Rollenergy. Precis som namnet föreslår så öppnas de med ett tryck. 

   Pushlock öppning
   Önskar ni hellre att installera Quicklock varianten som öppnas med ett långt verktyg och på så vis inte kräver att man böjer sig ner till vattenytan så går de att köpa separat. 

   Pushlock har en ny design för 2022. De är tillgängliga i samma fyra färger som PVC lamellerna ovan samt lergrön och mörkgrå (antracit). 

   Pushlock 2022 designPushlock färger

   Garanti

   Det är 2 års garanti på upprullningsenheten och 3 år på motorn. De genomfärgade PVC lamellerna har en garanti på 3 år och sollamellerna i polykarbonat har en garanti på 5 år, i enlighet med våra allmänna försäljningsvillkor.

   Produktdatablad för RollenergyManual till Rollenergy (Engelsk)

   OBS! Det här är en ny produkt, manualer och andra relevanta dokument på Svenska kommer läggas upp här så snart som möjligt. Just nu finns manualen endast tillgänglig på Engelska.


   Skötsel

   - För att skyddet ska fungera korrekt behöver vattennivån hållas konstant vid sin normala höjd. Det är viktigt att montera en vattennivåregulator. Vattennivån måste överensstämma med instruktionerna.
   - Rengör det automatiska locket helt två gånger om året (säsongsstart och övervintring). Detta är ännu viktigare om du har hårt vatten. För att göra detta, använd en högtryckstvätt och ljummet vatten i kombination med en avkalkningsprodukt.

   - Se också till att rengöra låssystemen och särskilt ankaret för att förhindra att det fastnar. Vi rekommenderar att du smörjer ankarna en gång per år för bästa möjliga drift.
   - Det är rådbart att inspektera hela systemet i händelse av onormal belastning på locket (t.ex. någon som faller).
   - Kontrollera remmarna årligen.

   * För att välja Sand eller Blåa PVC Lameller, vänligen kontakta oss via telefon eller mail. Blå lameller har en något längre leveranstid än de andra alternativen.
   ** För att välja Polykarbonatlammeller i Blå, Grön, eller Brun Kristall, vänligen kontakta oss via telefon eller mail. Polykarbonatlamellerna har en längre leveranstid än PVC varianterna.
  • Leverans och frakt
  • Lagersaldo:
   0
   Leveranstid:
   Frakt:

  Kampanjvara

  Kampanj:
  Antal:
  0
  Kampanjstart:
  Kampanjstopp:

  Tillbehör

  Trapptillägg för Lamelltäcken
  Vänligen välj trappmodell, storlek och typ av lameller nedan.
  Färgen på till...
  fr. 5050 kr

  Mer från DEL by CF Group

  Rollinside Lamelltäcke
  Rollinside Lamellskydd är perfekt för den som vill ha en så hög vattennivå...
  fr. 215000 kr
  Contura Lamelltäcke
  Vänligen välj storlek och lameller nedan.

  För ett skydd i färgerna som inte...
  fr. 64900 kr
  Tixit Lamelltäcke
  En innovativ design på lamelltäcke som lyfter din trädgård!
  Vänligen v&#...
  fr. 65000 kr