Lagerförda Contura Lamelltäcken, 4 x 8 m - Gråa PVC Lameller |
11
Lagerförda Contura Lamelltäcken, 4 x 8 m - Gråa PVC Lameller i gruppen Pool / Pooltäckning / Lamelltäcken hos Vattenbutiken (CF-CON400800PVCG-F)
Contura Lamelltäcke
Contura Lamelltäcke
Färgexempel på PVC Lamellerna (OBS! Skydden i bilderna är en annan modell)

Lagerförda Contura Lamelltäcken, 4 x 8 m - Gråa PVC Lameller

89900 kr / 79900 kr
Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning: 89900 kr
Färdigproducerade lamelltäcken som finns redo för leverans från vårt lager i Stockholm.
Mer information
Artnr: CF-CON400800PVCG-F
 
Lägg i kundvagnen
 • Produktinformation
  • Contura Lamellskydd 

   Contura är ett ovanmarks automatiserat lamellskydd som kombinerar avancerad teknik med en stilren design utan några kompromisser! 

   Skyddet består av 69 mm breda extruderade mycket fläckresistenta lameller som bildar ett täcke över poolytan. Lamellerna är fästa i en motordriven roller som monteras vid en av poolens kortsidor och hela täcket rullas upp runt denna när skyddet inte används. Stöden till rollern är täckta av aluminiumhöljen tonade i metallgrått vilka har en hög motståndskraft mot stötar, repor, och UV skador. Systemet drivs av en 12-volts elektrisk motor som kan avlägsnas och kopplas ur mekaniskt vid behov (vilket gör att lamellerna kan rullas ut manuellt om det uppstår en haveri så poolen kan säkras även om det inte finns el).

   Lamellerna

   Lamellerna finns tillgängliga i två olika material - PVC och Polykarbonat. Båda varianterna uppfyller standard NF P 90-308 som avser den franska lagen om simbassäng säkerhet.

   PVC lamellerna är ogenomskinliga och det billigare alternativet. Conturas PVC lameller är tillgängligt i fyra olika färger*:
   Vit PVC  Beige PVC Grå PVCBlå PVC
   Vitt SandGråttBlått

   Polykarbonatlamellerna är transparenta och värmer poolvattnet genom att släppa igenom solljus. Jämfört med ett skydd i PVC höjer ett Polykarbonatskydd vattentemperaturen med flera grader. Conturas Polykarbonat lameller är tillgängligt i fem olika färger**:
   Kristall Polykarbonat Svart Polykarbonat Blå PolykarbonatGrön PolykarbonatBrun Polykarbonat

   KristallSvart KristallBlå KristallGrön KristallBrun Kristall

   Bekvämt

   Med sin inbyggda motor gör Contura momentet att öppna eller stänga din pool enklare än någonsin! Öppna bara säkerhetslåsen och aktivera nyckelbrytaren så rullas lamellerna in eller ut av sig själva (ca 3 minuter för automatisk öppning eller stängning plus 30 sekunder för att låsa eller låsa upp säkerhetslåssystemet). Det är så lätt att Contura kan öppnas och stängas av en ensam person.

   Systemet är programmerat så att det automatiskt stoppas om en onormal belastning upptäcks vid öppning eller stängning

   För en ännu enklare hantering går det att installera en Wi-Key fjärrkontrollbox - säljs separat här - så kan du sköta allt med en knapptryckning på distans. Kontrollboxen är lösenordsskyddad för att förhindra barn eller andra obehöriga från att styra skyddet. 

   Energisparande

   Genom att täcka poolen när den inte används så förebygger Contura avdunstningen av poolvattnet samtidigt som det hjälper till att bevara temperaturen och förhindrar att skräp så som löv och kvistar hamnar i poolen. Skyddet hjälper därför till med att spara på vatten, energi, och poolkemi. 

   Säkert

   Rollenergy uppfyller standard NF P 90-308 som avser den franska lagen om simbassäng säkerhet. Skyddet gör det möjligt att stänga poolen helt, vilket hindrar barn under 5 år från att komma åt den. För att hålla skyddet på plats när det är stängt monteras låsningssatser strax över vattenlinjen som förankrar lamellerna. Pushlock modellen av låsningssatser ingår vid köp av Rollenergy. Precis som namnet föreslår så öppnas de med ett tryck. 

   Pushlock öppning
   Önskar ni hellre att installera Quicklock varianten som öppnas med ett långt verktyg och på så vis inte kräver att man böjer sig ner till vattenytan så går de att köpa separat. 

   Pushlock har en ny design för 2022. De är tillgängliga i samma fyra färger som PVC lamellerna ovan samt lergrön och mörkgrå (antracit). 

   Pushlock 2022 designPushlock färger

   Garanti: 3 år för motorn och PVC-lamellerna, 2 år för rollern.

   Användarmanual för Contura (endast på engelska)För att se installationsmanualen, vänligen klicka på ikonerna ovan (OBS! dokumentet är på engelska).

   Skötsel

   - För att skyddet ska fungera korrekt behöver vattennivån hållas konstant vid sin normala höjd. Det är viktigt att montera en vattennivåregulator. Vattennivån måste överensstämma med instruktionerna.
   - Rengör det automatiska locket helt två gånger om året (säsongsstart och övervintring). Detta är ännu viktigare om du har hårt vatten. För att göra detta, använd en högtryckstvätt och ljummet vatten i kombination med en avkalkningsprodukt.

   - Se också till att rengöra låssystemen och särskilt ankaret för att förhindra att det fastnar. Vi rekommenderar att du smörjer ankarna en gång per år för bästa möjliga drift.
   - Det är rådbart att inspektera hela systemet i händelse av onormal belastning på locket (t.ex. någon som faller).
   - Kontrollera remmarna årligen.

   * För att välja Sand eller Blåa PVC Lameller, vänligen kontakta oss via telefon eller mail. Blå lameller har en något längre leveranstid än de andra alternativen.
   ** För att välja Polykarbonatlammeller i Blå, Grön, eller Brun Kristall, vänligen kontakta oss via telefon eller mail. Polykarbonatlamellerna har en längre leveranstid än PVC varianterna.


  • Leverans och frakt
  • Lagersaldo:
   2
   Leveranstid:
   Frakt:

  Kampanjvara

  Antal:
  2

  Mer från DEL by CF Group

  Contura Lamelltäcke
  Vänligen välj storlek och lameller nedan.

  För ett skydd i färgerna som inte...
  fr. 64900 kr
  Tixit Lamelltäcke
  En innovativ design på lamelltäcke som lyfter din trädgård!
  Vänligen v&#...
  fr. 65000 kr
  Trapptillägg för Lamelltäcken
  Vänligen välj trappmodell, storlek och typ av lameller nedan.
  Färgen på till...
  fr. 5050 kr
  Rollinside Lamelltäcke
  Rollinside Lamellskydd är perfekt för den som vill ha en så hög vattennivå...
  fr. 215000 kr