Köp Delphin Spa Klor, granulat 1kg hos Vattenbutiken.se
Spa Klor, granulat 1kg i gruppen Spabad / Spavård / Spa Kemikalier / Delphin Spa hos Vattenbutiken (4555001)
Spa Klor, granulat 1kg

Spa Klor, granulat 1kg

179 kr
179 kr

Just nu levereras utbytesvara, Planet Spa då Delphin har slut i Europa.

Inga leveranser till Gotland pga restriktioner i transport.


Handla flera, spara mera

Mer information
Artnr: 4555001
 • Produktinformation
  • Just nu levereras utbytesvara, Planet Spa då Delphin har slut i Europa.

   Spa Klor, granulat, kan användas för chockdesinfektion och för långtidsdesinfektion av spavatten.
    

   Spa Klor, granulat är ett stabiliserat klor (Di-klor) som passar utmärkt för klorering av spabadsvatten. Det stabiliserade kloret ger en långvarig verkan även i varmt vatten, och tillätts primärt direkt efter bad, men även med jämna mellanrum mellan badtillfällen för att bibehålla en jämn klorhalt för ett perfekt badvatten. 

   Rekommenderade vattenvärden för poolvatten och spabadsvatten.

   Dosering
   Vid chockklorering och efter vattenbyte: tillsätt 2-3 teskedar per 1000 liter vatten.

   Efter varje bad: Chockklorera med följande dosering: 1 tesked per person och timme och 1000 liter vatten. Vänta 6 timmar med att bada efter en chockklorering, mät för säkerhets skull klorvärdet innan bad.

   Om spabadet inte används på ett tag: tillsätt 3-6 teskedar per vecka (om du reser bort ett längre tid: använd Spa Klor Tabs i kombination en Spa Klor/Brom doseringsflottör.)

   Klicka här för att öppna Skötselguiden för Delphin Spabadskemikalier

   Användning
   Lös först upp Spa Klor i en hink med vatten. Glöm inte att fylla med vatten först! Häll sedan långsamt i lösningen längs bassängkanten eller i breddavloppet. Använd inte samma tesked för livsmedel. Blanda aldrig denna kemikalie torrt med andra kemikalier! Transpotera och lagra produkten utom räckhåll för barn, stående och i originalförpackningen, kallt och mörkt.

   Det medföljer en liten måttkopp i varje förpackning med Spa Klor, granulat.

   Tips: Stabiliserat klor (Di- och Tri-klor) är bundet till en kemikalie som heter cyanursyra ("cyan"). Denna syra fungerar som en stabilisator (och kallas på engelska för stabilizer). Man kan mäta koncentrationen av "cyan" i badvattnet med vissa typer av testutrustning (vissa teststickor och bland annat Autocheck 15). Vissa källor menar att det är bra att ha en koncentration runt 50ppm i vattnet, då detta ger ett stabilare klorvärde, medan vissa säger att så låga nivåer som möjligt är optimalt. Hur som helst så kan vattnet bete sig "okontrollerbart" när koncentrationen av "cyan" överstigen 100ppm, och då kan man få någon som kallas för klorblockering, dvs att man kan uppmäta höga klorvärden i vattnet, men kloret har ingen renande effekt. Då måste man byta ut delar eller allt vatten för att få ner koncentrationen av "cyan". Bra att veta!

   Innehåll

   1kg, Natriumdiklorisocyanursyra 1000mg/g.

   Klicka här för att öppna säkerhetsdatabladet för denna produkt.

  • Leverans och frakt
  • Lagersaldo:
   775
   Leveranstid:
   Frakt: