Puriq UV-C Renare | Köp hos Vattenbutiken.se
25
Puriq Bright UV-C Renare i gruppen Pool / Automatsystem / UV-rening hos Vattenbutiken (P417740-r)
Puriq Bright UV-C Renare

Puriq Bright UV-C Renare

Puriq UV i rostfritt syrafast stål och plast renar poolvattnet genom neutralisering av bakterier, virus och alger. UV-lampan producerar kortvågig ultraviolett UVC-strålning vilket gör att klorinnehållet kan reduceras och medför en behagligare miljö för de badande.

Vänligen välj önskad modell nedan.
Mer information
Artnr: P417740-r
 
Antal: 
 • Produktinformation
  • Puriq Bright - Miljövänlig och säker desinfektion genom UV-C teknologi


   - Rostfritt syrafast stål och plast (tål ej saltvatten).
   - LED-indikatorer som visar när det är dags att byta glödlampa.
   - 12.000 brinntimmar på lampan. Motsvarar 500 dagar ≈ 3 badsäsonger.
   - Puriq UV 80 passar upp till 80m3.
   - Puriq UV 120 passar upp till 120m3.
   - Anslutningar: 63mm lim, unionkoppling

   Att desinficera poolvatten med kraftull UV-C strålning har länge varit populärt, och detta reningsätt blir bara allt vanligare i alla typer av privatpooler. Tack vare den kraftiga UV-strålningen reduceras den mängd kemikalier som behövs för att rengöra badvattnet kraftigt - upp till 80%! Detta betyder både ett friskare vatten och mer pengar över i plånboken.

   UV Puriq Bright - Kraftfull UV-rening i ett rostfritt stålchassi

   En UV-armatur av detta slag fungerar genom att bassängvattnet flödar genom den avlånga armaturen av rostfritt stål. Väl inne i "bestrålningskammaren" så bombaderas det med UV-C strålning av en mycket bestämd våglängd som slår sönder microorganismers (bakterier, alger, virus, svamp osv) förmåga att reproducera sig, genom att skada dem på DNA-nivå. Samtidigt så bryter UV-strålningen ner klormaniner (bundet klor) i badvattnet, något som annars kan orsaka både dålig luktande vatten och rodnad i ögon och på hud.

   OBS! Det är viktigt att Puriq installeras efter poolens reningsverk i cirkulationssystmet så att inte stora partiklar skräp tar sig in i UV-armaturen.

   I Puriq renaren är "Bestålningskammaren" ovanligt vid jämfört med andra varianter på marknaden, samt högglaspolerad på insidan, vilket ger ytterligare 35% kraftigare bestålning jämfört med andra fabrikat. 

   Lättöverskådlig drift med LED indikatorer - 12,000 timmars brinntid

   Ballasten (strömkällan) till UV-armaturen monteras vid sidan av "strålningskammaren" på väggen, och har tre kablar från sig. En kabel är en jordkabel, som kopplas ihop med UV-armaturen, en kabel leder ström till själva UV-glödlampan och den tredje är en jordad stickkontakt, för enkel elinstallation.

   Tre lättöverskådliga LED lampor indikerar hur många timmar som lampar har varit igång, och efter 12,000 drifttimmar (ca tre sommarsäsonger, 6 månaders kontinuerlig drift = 4,320 timmar) så indikerar en av LED lamporna att det är dags att byta ut UV-lampan. Bytet går snabbt och kan göras av privatpersoner utan problem så länge instruktionerna följs. 

   Övrigt underhåll består endast av att en gång per säsong ta ut det s.k kvartzglaset i UV-armaturen och rengöra detta från alger och andra beläggningar som uppstår med tiden.

   Enkel installation - kom igång på direkten

   Puric Bright UV-armatur hängs enkelt upp med de två snabbfästena som medföljer. Dessa fästen gör det sedan enkelt att plocka ner armaturen från väggen, helt utan verktyg (smidigt vid lampbyte). Ballasten monteras med fyra skruv vid sidan av, i höjd med UV-armaturens ovansida, och någon centimerer i sidled. Se demovideo nedan.

   Egenskaper 

    Puriq 80W

   Puriq 120W

   Lampa80W125W
   Driftstid Lampa 12000 h12000 h
   Volt 220-240220-240
   UV-C Strålning27W42W
   Poolvolym (m3)<80m3<120m3
   Max Tryck3 bar3 bar
   Max Flöde 300 l/m360 l/m
   Max vattentemperatur38*C38*C
   Anslutningar 63 mm63 mm
   Produktblad för denna produkt

  • Leverans och frakt
  • Lagersaldo:
   0
   Leveranstid:
   Frakt:

  Kampanjvara

  Kampanj:
  Antal:
  0
  Kampanjstart:
  Kampanjstopp:

  Mer från Pahlén

  Kabelrör, 900mm
  252 kr
  Köp!
  Info
  EcoVISE HV75 0,75kW 1~230V 50Hz Poolpump
  Poolpump EcoVISE en högeffektiv synkronmotor med tre justerbara varvtalslägen som ger ty...
  25495 kr
  Köp!
  Info