Nordic Relax 1 - Infraröd bastu för 1 person | Köp hos Vattenbutiken
Nordic Relax 1 Grå
Nordic Relax 1 Grå
Nordic Relax 1 Grå
Nordic Relax 1 Grå
Nordic Relax 1 Grå

Nordic Relax 1 Grå - Infraröd bastu för 1 person

29900 kr
Nordic Relax 1 – ljus och luftig ir-bastu för en person.
Mått: 90 x 127 x 202 cm, 230 V, 1 person Mer information
Artnr: NR020-001
 
Lägg i kundvagnen
 • Produktinformation
  • Nordic Relax 1 – Infraröd bastu för 1 person


   I den här bastumodell för en person kan du njuta av en infraröd bastu i ditt eget hem. Till skillnad från en traditionell bastu så kräver IR Bastun inget speciallbyggt rum, ventilation, eller vattentillgång. Den placeras bara i valfrit rum (obs! ej våtutrymmen) och kopplas in med en kontakt i ett vanligt elutag. IR Bastu har ingen uppvärmingstid utan börjar ge effekt så fort den startas så den drar enbart ström medan den används. Se mer info om driftskostnaden av en IR bastu nedan 

   Nordic Relax har utrustat sina egna bastumodeller för att ge den bästa möjliga användarupplevelsen:

   • Insidan av bastun är gjord av ljus obehandlad asp, utsidan i tålig melamin, och väggarna av säkerhetsglas som tillsammans ger bastun ett ljust och stilrent utseende.

   • De har värmeelement både i den bakre väggen och i det främre vänstra hörnet för en optimal helkroppsuppvärmning. 

   • DR FISCHER Vitae™ fullspektrum lampor för bästa effekt.

   • En inbyggd bluetooth högtalare och läslampa om du vill lysna på musik, en podcast, eller läsa en bok medan du bastar.

   • Inbyggd ljusterapi via LED taklampan. Mer info nedan.

   Vad är en infraröd bastu?

   I en infraröd bastu bastar man i behaglig värme, vanligtvis mellan 30-60 grader jämfört med 70-100 grader i en traditionell bastu. Infrastrålarna värmer kroppen direkt, utan att värma upp omgivande luft likt en traditionell bastu. Ungefär 20% av IR-bastuns energi går åt att värma kabinen, de övriga 80% går åt att värma kroppen. En infraröd bastu ger kroppen en behaglig värme utan ansträngning. Den värms upp direkt och drar minimal energi. Modernt och miljövänligt!

   Nordic Relaxs bastumodeller är utrustade med DR. FISCHER Vitae™ lampor, designade för hälsa och wellness. DR. FISCHER Vitae™ är fullspektrumlampor som ger den optimala och naturliga blandningen av IRA, B och C från 780 nanometer. IR-A tränger ner djupt och når epidermis, dermis och subcutis, från överhud till underhud medan IR-B och C når hudens yta och skapar behaglig värme. 

   Varför basta infrarött?

   Den här listan kan göras lång. Använd en infraröd bastu för att boosta immunförsvaret, för att detoxa kroppen, för att reducera stress och få mer energi, för att sänka blodtrycket, för att göra dig till en bättre idrottare eller helt enkelt för att ge din kropp kärlek. 

   I en infraröd bastu höjs kroppens kärntemperatur och antalet vita blodkroppar som ingår i kroppens immunförsvar ökar. Samtidigt utvidgas blodkärlen vilket kan förbättra hälsan och sänka högt blodtryck. Genom svettning kan gifter och slagg försvinna, endorfiner ökar och man får mer energi. Värmen gör underverk för huden som blir mjukare och mer elastisk samtidigt som kollagenproduktionen ökar. En infraröd bastu kan med fördel användas av personer med hudproblem såsom acne eller rosacea. Ökad blodcirkulation i kombination med värme lindrar nack-, rygg- och muskelsmärta och minskar risk för inflammerade och stela leder. På grund av detta har infraröd bastu sedan länge rekommenderats för smärtlindring.

   Vad kostar infrabastun i drift?

   Det beror såklart på antal watt och priset per kilowatt timme. Nordic Relax 1 och Nordic Relax 2 är på 1150 respektive 2000 watt. I följande exempel räknar vi emd en kostnad på 1,50 kr per kilowattimme. Vi debiteras alltså 1,50 kr för varje timme vi förbrukar 1000 watt. Det betyder att en Nordic Relax 1 kostar 1 kr och 70 öre i drift per timme och en Nordic Relax 2 kostar 3 kr i drift per timme. Energisnålt och miljövänligt helt enkelt!

   Färgterapi 

    IR Bastun har inbyggd ljusterapi som går att anpassa efter behov och humör. Ljuset går att ställa in i fyra olika lägen: grönt, blått, lila, och rött. 

   • Grönt är en kylande och lugnande färg som kan hjälpa till att minska svullnader i leder och vävnader. Grönt kan verka anti- inflammatoriskt och avslappnande.

   • Blått är en kylande färg som sägs ha en lugnande effekt. Att basta i blått ljus kan ha en hjälpande effekt för sömnproblem samt en lindrande effekt av huvudvärk. Blått sägs också ha en anti-bakteriell effekt.

   • Lila sägs främja medvetandet och öka effekten av meditation. Det sägs också främja lymfsystemets funktion och ha en positiv effekt i klimakteriet.

   • Rött är en energigivande färg som skapar både glädje och entusiasm. Det sägs också ha en positiv inverkan på blodcirkulation, muskler och hjärta.

   Tre bilder på de olika ljusen i Nordic Relax bastun


   Tekniska specifikationer

   - 900 x 1270 x 2020 mm
   - Insida i asp
   - Tre förinställda program
   - 1150 Watt, 230 V, 10A
   - 30 x 30 cm ljusterapi LED lampa
   - Spotlight läslampa
   - 1 Bluetooth Högtalare
   - 8 mm säkerhetsglas
   - Bruttovikt 195 kg, Nettovikt 160 kg - Fördelas på fyra kollin.

   Användarmanual för Nordic Relax IR Bastu
   Installationsguide för IR Bastu
   För att se användarmanual eller installationsguiden, vänligen klicka på ikonerna ovan.

   Garanti: 2 år
   Montering: 2-4 timmar, 2 personer
   Skötsel: Bastun torkas av med en fuktig trasa. Den kan impregneras med bastuvax.

   Läs mer om Infraröd Bastu i Nordic Relaxs Guide här
  • Leverans och frakt
  • Lagersaldo:
   0
   Leveranstid:
   Frakt:

  Mer från Nordic Relax

  Nordic Relax 2 Svart - Infraröd bastu för 2 personer
  Nordic Relax 2 – ljus och luftig ir-bastu för två personer.
  Mått: 130 x 127 ...
  39900 kr
  Köp!
  Info
  Nordic Relax 1 Svart - Infraröd bastu för 1 person
  Nordic Relax 1 – ljus och luftig ir-bastu för en person.
  Mått: 90 x 127...
  29900 kr
  Köp!
  Info
  Nordic Relax 2 Grå - Infraröd bastu för 2 personer
  Nordic Relax 2 – ljus och luftig ir-bastu för två personer.
  Mått: 130 x 127 ...
  39900 kr
  Köp!
  Info