Köp AquaFinesse Spa Care Box på Vattenbutiken.se
AquaFinesse Spa Care Box med innehåll
AquaFinesse Spa Care Box med innehåll
AquaFinesse burkar stående på ett spabad
Närbild på AquaFinesse förpackningen

AquaFinesse Spa Care Box

1199 kr
Skonsam och lättskött rengöring av ditt Spabad Mer information
Artnr: PE-AFHTSWCA
 
Lägg i kundvagnen
 • Produktinformation
  • AQUAFINESSE SPA CARE SYSTEM - FÖR ETT VÄLMÅENDE SPABAD!

   Genom att använda revolutionerande teknologi kan AquaFinesse patenterade formula ge dig rent, klart och luktfritt vatten med bara EN dos per vecka! AquaFinesse mjukgör även vattnet genom att ta bort kalk och uppbyggnad av avlagringar på spabadets utrustning.

   Innehåller:

   2st2L flaskor med AquaFinesse lösning.
   1stBurk klortabletter (tri-klor).
   1stDispenser för långsam upplösning
   1stMätkopp
   1stBruksanvisning

   Varje paket med AquaFinesse kommer att räcka 3-6 månader, beroende på storlek på ert spabad.

   Instruktioner

   1.Skaka AquaFinesse-flaskan före användning.
   2.Tillsätt föreskriven mängd till vattnet i spabadet med måttkoppen (se etiketten på baksidan av flaskan för rätt dosering).
   3. Lägg en SWE-desinficeringstablett 90 (varje vecka) i den medföljande dispensern. Placera sedan dispensern ovanför filtret.
   4. Öppna alla ventiler och jetmunstycken. Kör pumpen på full effekt i ungefär en minut.
   5. Skölj filtren med rent vatten eller rengör dem med AquaFinesse Filter Cleaner-tabletter.

   Tillverkare av spabad rekommenderar att vattnet byts ut åtminstone var 3–4 månad.


   Varför AquaFiness?

   Enligt tester som utförts i olika fabrikat av spabad visar på att i samtliga modeller så gömmer sig merparten av den mängd bakterier som finns i anslutning till badvattnet under speciell biofilm i spabadets rörsystem. Denna biofilm kapslar in bakterierna och gör att traditionellt desinfektionsmedel som ex. klor inte kommer åt bakterierna. Det är detta labbet bakom Aqua Finess tittat närmare på!

   Den speciella AquaFinesse lösningen som tillsätts direkt i badvattnet en gång i veckan löser effektivt upp denna biofilm och frisätter bakterierna i rörsystemet igen så att kloret kan ha sin verkan och spabadsvattnet blir enklare gnistrande klart och rent, med en mycket lägre åtgång av klor.

   Kloret i sin tur doseras enkelt i en speciell medföljande flottör som rymmer en 20g klortablett åt gången. Flottören placeras ovanför filtret i spabadet där klor sakta utsöndras under veckan som går. Flottören kollas till ibland för att säkerställa att det alltid finns en tablett. Man ska sikta på att ha ett fritt klorvärde på runt 1ppm.

   AquaFinesse är alltså inget klorfritt alternativ, utan fungerar tillsammans med kloret. Men tack vare den speciella AquaFinesse kemikalien så behövs betydligt mindre mängder klor, samt att vattnet i övrigt är lättare att underhålla och håller andra vattenvärden mera stabila. Dessutom är det mycket skonsamt för spabadets utrustning och man räknar med att förlänga livstiden på spabadets komponenter med 300% ifall man kör med AquaFinesse från början i ett helt nytt spabad. Detta också tack vare den mindre mängden övriga kemikalier som annars skulle behövts tillsättas.

   Gör som många andra och testa AquaFinesse idag! AquaFinesse passar alla fabrikat av spabad och passar bäst att starta med i samband med ett vattenbyte, för att ha så lite gamla smutsrester kvar i badvattnet som möjligt!

   AquaFinesse manual

  • Leverans och frakt
  • Lagersaldo:
   49
   Leveranstid:
   Frakt:

  Mer från AquaFinesse