FT7021 Digital Konduktivitet, Salthalt och Temperaturmätare | Köp hos Vattenbutiken
FT7021 mot en vit bakgrund
FT7021 mot en vit bakgrund
En hand håller testapparaten delvis nedsänkt i en pool

FT7021 Digital Konduktivitet, Salthalt och Temperaturmätare

2999 kr

Professionell mätning av EC (konduktivitet), TDS, salt och temperatur för den som vill ha en noggrann övervakning av pool eller spavattnet. Testaparaten ger resultat på några sekunder utan att behöva tillsätta testtabletterna andra maskiner kräver.*

 

Mer information
Artnr: WIDFT7021
 
Lägg i kundvagnen
 • Produktinformation
  • FT7021 Digital Konduktivitet, Salthalt och Temperaturmätare


   Den här elektroniska mätaren kan testa både EC-värdet samt TDS och salt i din pool eller i ditt spabad.* Mätningen är mikroprocessorbaserad för snabba och särskilt tillförlitliga resultat. De fastställda värdena visas på enheten inom några sekunder efter att den har doppats i vattnet. 


   EC/Konduktivitet: Ett mått på hur väl en vattenlösning kan bära en elektrisk ström. Det används vanligen för att bestämma nivåerna av föroreningar i vattnet, vanligtvis ju fler föroreningar i vattnet, desto högre blir konduktivitetsvärdet. Absolut rent vatten har ett konduktivitetsvärde runt 0,055 µS/cm, kranvatten har typiskt ett värde runt 50-100 µS/cm och havsvatten har normalt ett värde runt 53 mS/cm.

   TDS och Salinitet: Ofta används termerna TDS och salthalt omväxlande men det är två olika typer av tester. TDS, förkortning för Total Dissolved Solids, är en uppskattning av massan av lösta fasta ämnen i lösningen och uttrycks vanligtvis som mg/L eller delar per miljon (ppm). Salinitet är en uppskattning av saltnivån i ett vattenprov och den härleds från konduktivitetsavläsningen med hjälp av en omvandlingsfaktor (vanligtvis 0,5). Det uttrycks vanligtvis som delar per tusen (ppt) eller g/L.

   *FT7021 bör kalibreras med n1413 μS/cm referensvätska regelbundet (helst före varje test) för att kunna garantera noggranna resultat. 1 påse referensvätska ingår, därefter säljs de separat.

   TestparameterMätområde
   Resolution (ppt):1 µS/cm (EC) 1 mg/l (TDS) 1 mg/l (Salz) 0.1°C
   Noggrannhet:+/- 2 % FS (EC/TDS/salt) 
    +/- 0,2°C vid temperatur
   Temperaturkompensering:Automatisk (0 - 90°C / ß=2%/°C)
   TDS (total dissolved solids) (ppm=mg/l):0.0 - 1300.0
   TDS (total dissolved solids) (ppt=g/l):0.0 - 2000.0
     
   EC (Electronic Conductivity) (mS/cm)
   2.00 - 20.00
     
   Salt:0 - 1000 mg/l - 1.00 - 12.00 g/l


   FT7021 Manual
  • Leverans och frakt
  • Lagersaldo:
   4
   Leveranstid:
   Frakt: