Köp Evy Sunscreen Mousse SPF 20 hos Vattenbutiken.se
Sunscreen Mousse SPF 20 i gruppen Fritid / Träning & Rehab hos Vattenbutiken (PSM20)
Sunscreen Mousse SPF 20
Sunscreen Mousse SPF 20
Sunscreen Mousse SPF 20

Sunscreen Mousse SPF 20

189 kr
Mer information
Artnr: PSM20
 • Produktinformation
  • EVY TECHNOLOGY SOLSKYDDSMOUSSE MEDIUM SPF 20


   Innovativ svensk hudvårdsteknologi

   EVYs produkter är baserade på en kliniskt beprövad och patenterad hudvårdsteknologi. Uppfinningens syfte på 90-talet var att ta fram produkter som förebygger kontaktallergi och eksem samt som skydd mot hudirriterande ämnen. Formulan bildar ett skyddsmembran i hela översta hudlagret som efterliknar och förstärker hudens naturliga försvar, utan att täppa till porerna. Den återfuktar samt skyddar mot uttorkande och hudirriterande ämnen, som t ex kemikalier, värme, vind och vatten. Teknologin fungerar som en bärare av aktiva ingredienser och kan appliceras på flera olika produkttyper, såväl kosmetiska som solskydd och medicintekniska hudvårdsprodukter som förebygger hudproblem. EVYs slutprodukter är ej patenterade.

   Långvarigt och drygt solskydd

   Många upplever att det är svårt att applicera tillräcklig mängd av solskydd. Med EVYs djup- och snabbabsorberande mousse är det enkelt att applicera rätt mängd skydd på såväl stora kroppsytor som

   t ex i ansiktet. Moussen lämnar ingen vit hinna och upplevs kladdfri efter några minuters torktid. Formulan täpper ej till porerna och behöver ej tvättas bort i slutet av dagen. De flesta av EVYs solprodukter är extra vattenresistenta* och upplevs som dryga och hållbara trots påfrestningar. Utöver EU krav på UVA skydd är EVYs produkter testade med Boots Star Rating test där EVY erhåller 5 stjärnor, dvs högsta skydd, eller över 90 % skydd av angiven SPF.

   *Daily UV face och SPF 10 är vattenresistenta men inte extra vattenresistenta.

   Rekommenderas av hudläkare/Vitiligoförbundet

   EVYs produkter är utvecklade för känslig hud, men är lämplig för alla hudtyper. Samtliga solskyddsprodukter är allergitestade och innehåller relativt låg halt solfilter i förhållande till lösning, vilket är en fördel om man är känslig mot just solfilter. Dock går aldrig att garantera att ingen reagerar på något ämne i produkterna. EVY rekommenderas även för att förebygga hudreaktioner som kan uppstå i solen. Alla EVYs produkter är extra milda och barnprodukterna kan användas från 6 månaders ålder.  EVY innehåller ej parfym eller konserveringsmedel. 

   Välbeprövad av elitidrottare och Bäst i test.se

   Vid svåra utmaningar i extrema miljöer är det extra viktigt att kunna lita på sitt solskydd. Besättningen på EF-båtarna i Volvo Ocean Race, det svenska laget i Multisport, svenska laget i Atlantic Rowing Race och det svenska golflandslaget är exempel på elitidrottare som väljer EVY. 

   Den oberoende testsidan www.bäst-i-test.se, har varje gång de testat solskydd, 2012 - 2019,  utsett EVYs produkter till testvinnare. Produkterna har testats i 18 månader i olika miljöer, både i Sverige och i flera andra länder.  EVY produkterna vinner frekvent olika slags solskyddstester men vi betalar aldrig för att vara med i ett test.

   8 timmars vattentest i laboratorium

   EVYs solskydd är extra vattenresistenta* vilket betyder att efter utfört standard vattentest, 80 min i vatten ( 20 min i vatten följt av 15 min. torktid under totalt 140 min.) så ska minst 50 % av SPF-skyddet vara bibehållet. Denna gräns på kvarvarande SPF-värde överskrider EVYs solskydd med stor marginal eller från 70-95% för olika produkter. För att få ytterligare bevisning för hur EVY SPF 50 /50 kids tål långvarig vattenexponering, utfördes ett test på 2 personer i laboratorium där testpersonerna under hela 8 timmar i cykler doppas i vatten i 20 min och torkar (ej handdukstorkning) i 15 min mellan varje vattenexponering. Efter dessa 8 timmar mäts SPF-värdet igen. Där uppvisade EVYs SPF 50/50 kids hela SPF 35.

   Verkligheten kan dock vara annan, det är svårt att utföra tester på ett laboratorium som avspeglar hur just du använder produkten. Det vanligt att folk inte använder tillräckligt med produkt för att uppnå det skydd som står på flaskan. UV index och din hudtyp spelar också stor roll och vad du gör. Därför rekommenderar vi att du återapplicerar produkten regelbundet för att uppnå ett fullgott skydd och minska risken för att du bränner dig. Kom ihåg att inget solskydd är en fullständig blockering mot solen. *Obs! Gäller inte för Evy SPF 30 Face och spf 10 som är vattenresistenta och testas under 2×20 min i vatten samt 45 min. torktid mellan varven i vatten. Dessa håller också över 50% av sitt spf skydd efter testerna.

    

   Smart och resurssnål förpackning

   • EVYs aerosolförpackning öppnas aldrig och inget syre kommer åt produkten. Produkten är fräsch tills den sista droppen och du slipper slänga gamla rester. Bäst före datum hittar du i botten.
   • Inget spill finns kvar på insidan av flaskan och när den är slut bör flaskan slängas i metallåtervinningen, korken och munstycket (som man lätt bryter loss) i plaståtervinningen. Aluminium som förpackning är ett bra miljöval då det är enkelt att återvinna.
   • Alla solfilter som används i EVY är utvärderade av toxikolog och halterna håller god marginal till tillåtna gränsvärden.
   • Drivgasen är framställd av förnyelsebar råvara. EVYs produkter är tillverkade i Sverige sedan 1999.

    

   Kort om EVY TECHNOLOGY solskydd

   EVY SUNSCREEN MOUSSE är baserad på en svensk hudvårdsteknologi som förstärker hudbarriären. Den unika formulan absorberas snabbt och bildar ett skyddande membran som ger ett långvarigt och effektivt skydd. EVY gnids ej av vid bad eller svett och ger ett effektivt skydd i solen samt mot hudirriterande ämnen. Produkterna är allergitestade och rekommenderas av hudläkare och Vitiligoförbundet.

    

   - Anpassad för känslig hud och barn från sex månader. Rekommenderas av hudläkare.

   - Extra vattenfast och skyddet lägger sig i hela översta hudlagret och rinner ej av.

   - EVY innehåller över 90% UVA-skydd av angiven faktor på flaskan

   - Förstärker hudens skyddsbarriär mot irriterande ämnen, som salt och klorvatten

   - Fri från konserveringsmedel och parfym.

   - Formulan fungerar utmärkt under smink, täpper inte till och lämnar ingen hinna.

   - Förpackningen förblir syrefri och du slipper slänga härskna rester. Formulan och solskyddet är effektivt till sista droppen.

   - Olika EVY solskydd har utsetts som testvinnare år efter år på den oberoende testsidan bästitest.se 

    

   Smörj in dig innan solexponering. Skaka flaskan och håll den upp och ner så att extra gas inte pyser ut. Tryck försiktigt och ta hellre en mindre mängd mousse flera gånger för att underlätta insmörjningen. Det är viktigt att applicera rätt mängd för att uppnå rätt angivet skydd. För liten mängd produkt reducerar solskyddet och tänk på att applicera ofta på utsatta kroppsdelar. För enklare insmörjning, gnid moussen mellan händerna till ett mera vätskeliknande serum och smörj metodiskt in varje kroppsdel. En handfull mousse räcker till en vuxen arm. Efter några minuter har solskyddet torkat in och ska kännas kladdfritt. Låt torka in ordentligt innan du badar eller sätter på dig kläder.+

   Vi rekommenderar denna produkt till hud som sällan eller aldrig bränner sig eller till tåligare kroppsdelar som redan har hunnit få färg. Alternativt till den som inte är ute så länge eller den som befinner sig i svagare sol. SPF 10 betyder att 1/10 av UVB strålarna släpps igenom vilket betyder att den blockerar 90% av UV strålarna, förutsatt att rekommenderad mängd används.

   Volym: 150ml

   Köp 4 flaskor med Proderm SPF 10 och få det skickat fraktfritt!

  • Leverans och frakt
  • Lagersaldo:
   0
   Leveranstid:
   Frakt: