Köp Delphin Spa Klor Tabs 20g, 1kg hos Vattenbutiken.se
Spa Klor Tabs 20g, 1kg i gruppen Spabad / Spavård / Spa Kemikalier / Delphin Spa hos Vattenbutiken (4556001)
Spa Klor Tabs 20g, 1kg

Spa Klor Tabs 20g, 1kg

229 kr
229 kr

Handla flera, spara mera

Mer information
Artnr: 4556001
 • Produktinformation
  • OBS! levereras just nu i annat varumärke, men samma produkt.

   Spa Klor Tabs 20g används för långtidsdesinfektion av vattnet.

   Dessa långsamlösliga tabletter av stabiliserat klor (Tri-klor) passar utmärkt ifall spabadet inte används särskilt frekvent längre. Spa Klor Tabs ska med fördel användas i en flottör så att utsöndring kan regleras noggrant, då annars tabletter riskerar att smälta i okontrollerad takt, vilket i sin tur kan leda till onödigt höga klorvärden. 

   Rekommenderade vattenvärden för poolvatten och spabadsvatten.

   Dosering
   För långtidsdesinfektion: Tillsätt 1-5 klortabletter i en doseringsflottör (Spa Klor/Brom doseringsflottör), justera öppningen på flottören så att det kommer in tillräckligt med vatten, för att frigöra tillräckligt med klor, för att uppnå de önskade värderna. Håll sedan koll de kommande dygnen att utsöndringen av klor från flottören är tillräckligt/inte för hög, och justera spjällen på flottören efter behov. 

   Doseringsflottören fylls på med nya tabletter vid behov. Ta alltid ur flottören från spabadet vid bad. Utöver långtidsdesinfektionen skall det göras en chockbehandling med Spa Klor eller Spa Shock regelbundet, minst varannan vecka.

   Se också Spa Brom Tabs för ett mildare men lika smidigt alternativ som Spa Klor Tabs.

   Klicka här för att öppna Skötselguiden för Delphin Spabadskemikalier

   Användning
   Tillsätt Spa Klor Tabs i en doseringsflottör eller i angivet fack i ditt spabad. Blanda aldrig denna kemikalie torrt med andra kemikalier! Transpotera och lagra produkten utom räckhåll för barn, stående och originalförpackningen, kallt och mörkt.

   Tips: Stabiliserat klor (Di- och Tri-klor) är bundet till en kemikalie som heter cyanursyra ("cyan"). Denna syra fungerar som en stabilisator (och kallas på engelska för stabilizer). Man kan mäta koncentrationen av "cyan" i badvattnet med vissa typer av testutrustning (vissa teststickor och bland annat Scuba 2). Vissa källor menar att det är bra att ha en koncentration runt 50ppm i vattnet, då detta ger ett stabilare klorvärde, medan vissa säger att så låga nivåer som möjligt är optimalt. Hur som helst så kan vattnet bete sig "okontrollerbart" när koncentrationen av "cyan" överstigen 100ppm, och då kan man få någon som kallas för klorblockering, dvs att man kan uppmäta höga klorvärden i vattnet, men kloret har ingen renande effekt. Då måste man byta ut delar eller allt vatten för att få ner koncentrationen av "cyan". Bra att veta!

   Innehåll: Triklorisocanursyra 990mg/g, 1kg, 50 tabletter á 20g.

   Klicka här för att öppna säkerhetsdatabladet för denna produkt.

  • Leverans och frakt
  • Lagersaldo:
   817
   Leveranstid:
   Frakt: